Buitenlandse avonturen van WTC Nissorap.

3-9 september 2007: Arabba (Dolomieten)


Bekijk ook het fotoboek van onze Dolomieten-reis
Arabba 2007 (het A-verhaal)

door Raf
Raf

En weer gingen we dit jaar niet naar Frankrijk, eerst braken we de traditie door naar het Zwarte Woud in Duitsland te trekken en dit jaar kregen we een heuse A-bestemming naar de Italiaanse Dolomieten. Onze B's keurden solidair met de A's deze bestemming goed alhoewel ze er wel wat bang voor waren.

Vier A's hadden voor de stemming een mooie promotiecampagne gevoerd voor Arabba, maar waren daarbij wel zo eerlijk geweest om er bij te vermelden dat de Dolomieten geen echte streek voor watjes is!

Uiteindelijk gingen we met 10 Nissorappers op weg: 5 man vertrok met de "bus" heel vroeg maandagmorgen, de andere 5 kwamen achterna op woensdagmorgen.

We kwamen in een prachtige streek terecht waar iedereen zich op zijn manier serieus kon uitleven. De Dolomieten vormen een prachtig gebergte waar het heerlijk fietsen is. Op sommige cols (vooral op de erg bekende Sella-ronde) kan het wel wat druk zijn door de talrijke bussen en motards, maar als je de wat minder bekende passen opzoekt dan valt ook het verkeer reuze mee. Het enige kleine minpunt aan deze reis was dat we het niet helemaal troffen met het weer. Het was er heel de week vrij fris, in het begin zelfs ronduit koud en op één dag moesten we onze ritten zelfs staken door de sneeuw!

Arabba zelf is een leuk stadje aan de voet van de Pordoi en echt een perfecte uitvalsbasis voor wielertoeristen. Ons hotel was ook een reuze meevaller. Albergo Pordoi bood ons voor een redelijke prijs een fatsoenlijke accomodatie en eten in voldoende mate, wat voor een wielertoerist natuurlijk belangrijk is. Ook handig waren de kaartjes die in het hotel voorhanden waren, met uitgestippelde routes voor moto's en wielertoeristen. De hotelbaas zelf laat op zijn website uitschijnen dat hij een enorm wielerliefhebber is, maar dat konden wij toch niet zo ervaren. Hij leek ons niet erg geïnteresseerd in onze escapades per fiets.

Genoeg inleiding echter, "wielerverslaggeving" willen jullie lezen natuurlijk! Hieronder kan je per dag een verslag van de A-ritten lezen en probeer ik ook wel te vertellen waarmee de B's zich bezig gehouden hebben.

Veel leesplezier!

Nissorappers voor het hotel
 • Dag 1:
  Maandag 3 september: Sella-ronde (Pordoi, Sella, Gardena, Campolongo) (50.8 km)
 • Dag 2:
  Dinsdag 4 september: rit naar de Passo Nigra (Sella, Pinei, Nigra, Costalunga) (108.5 km)
 • Dag 3:
  Woensdag 5 september: "ingesneeuwd" op de Gardena / Valparola (25.6 km)
 • Dag 4:
  Donderdag 6 september: snelheidsrecords op de Fedaia (Pordoi, Fedaia, Colle Santa Lucia, Giau) (106.7 km)
 • Dag 5:
  Vrijdag 7 september: genietend langs kleine baantjes op de Erbe (Gardena, Lajon, Erbe) (118.8 km)
 • Dag 6:
  Zaterdag 8 september: sportieve uitdaging op de Tre Cime di Lavaredo (Falzarego, Valparola, Tre Crocci, Tre Cime di Lavaredo, Falzarego) (132 km)
 • Dag 7:
  Zondag 9 september: inpakken en wegwezen
- Raf -