Kennismaking met WTC Nissorap.

Wellicht is de vergelijking met de Iron-man in Hawai een beetje hoog gegrepen, doch het ontstaan van WTC Nissorap is ook gebaseerd op een weddingschap aan den toog.
Fameus relikwie: een gehandtekend bierkaartje
Na ettelijke malen de "beruchte" bedevaartstrip Heist-op-den-Berg - Scherpenheuvel per fiets te hebben afgelegd, ontstond het idee om onze grenzen te verleggen. Tijdens deze discussie werd dan beslist om niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk de grenzen te verleggen, namelijk de beklimming van de Mont Ventoux in het magische jaar 2000.
De gelegenheidscafébaas offerde zich, na het tellen van de lege bierglazen, al lachend op als getuige van deze weddingschap. We schrijven dan 1996!

Deze weddingschap werd regelmatig terug opgerakeld en naarmate het jaar 2000 naderde, besloten een aantal van deze vrienden om toch maar eens wat serieuzer te beginnen oefenen.
Zo ontstond een eerste groep fietsers van getrouwe Vibro(Heiste jeugdclub)-kameraden, later uitgebreid met andere oud-(chiro)kennissen.
Steeds vaker werd tijdens de zondagse oefentrippen het golvende Hageland opgezocht en het jaarlijkse orgelpunt was er tijdens de VWB Sean-Kelly classic.

Stilletjes aan kwam 2000 erg dicht en werden de plannen gesmeed. De eerste week van september zou het zover zijn!
Op voorhand (december 1999) werd er ook al een avondje koers op rollen georganiseerd om wat zaad in het bakje te krijgen en dat evenement kreeg de toepasselijke naam "Ventoux op Rollen".

Ondertussen hadden we nog wel geen club opgericht maar we hadden toch al een sponsor op de kop getikt die niet alleen meefietste maar het ook goedkoper maakte om allemaal in hetzelfde truitje rond te fietsen.

En dan 6 september 2000 's avonds, met 13 dapperen ondernamen we midden een grote benzine-crisis in Frankrijk (geen druppel diesel tussen Metz en de Ventoux) een verlengde weekend-uitstap naar Buis-les-Baronnies, een dorp een 30-tal kilometer van Bedoin, aan de voet van de Mont-Ventoux.
Iedereen slaagde er uiteindelijk in om vanuit Bedoin op de top van de Ventoux te geraken (lees hier meer over op onze "Buitenlandse avonturen"-pagina).

Na deze geslaagde trip sloten nog enkele mensen aan en ondertussen organiseerden we 16 keer de "Ventoux op rollen" en zijn we ook al gaan fietsen in de Vogezen (2x), de Auvergne, de Franse Alpen (4x), de Cevennen, het Zwarte Woud, de Jura, de Dolomieten, het Sauerland, de Pyreneeën, de Eifel, de Italiaanse Alpen en in Reinland-Palts met beklimmingen van o.a. de Grand- Ballon, Puy Marie, Alpe d'Huez, Galibier, Croix de Fer, Cormet de Roselend, Col des Saisies, Col des Aravis, Mont Aigoual, Kandel, Pordoi, Fedaia, Tre Cime di Lavaredo, Ballon de Servance, Ballon d'Alsace, Grand Colombier, Izoard, Bonette, Col des Champs, Col d'Allos, Col de la Cayolle, Col de Pontis, Col du Tourmalet, Col de l'Aubisque, Col de l'Aspin, Col de Peyresourde, Port de Bales, Stelvio, Gavia, Mortirolo, Col de l'Izoard, Col de la Madeleine, ... en vele andere op ons palmares.

Een aantal mensen vond dat we alles toch een beetje beter moesten organiseren en daarom hebben we onze club geofficialiseerd in januari 2002 met het opstellen van statuten.
Na een stemming werd met een nipte meerderheid de clubnaam "WTC Nissorap" weerhouden, ten nadele van "WTC Dikke Benen", alhoewel beide uitspraken meermaals te horen zijn tijdens onze wielertrips.
Aldus is "WTC Nissorap"ontstaan. Een klein, bescheiden clubje wielervrienden bij wie de sport belangrijk is, maar bij wie vriendschap en plezier zeker een even grote rol spelen!

Neem even de tijd om wat rond te neuzen op onze al even bescheiden website en laat dan ook niet na om een berichtje achter te laten in ons Gastenboek.


Raf