Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
Overzicht
VENTOUX OP ROLLEN 1
op 18 december, in jeugdclub Vibro te Heist-op-den-Berg
Verslag van 1e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op rollen I - 18 december 1999
door Pit

De eerste editie van de Ventoux-op-Rollen vond plaats in het lokaal van jeugdhuis Vibro in de Molenstraat te Heist-op-den-Berg.
Voor heel wat leden van onze wielerclub was dit een soort thuismatch. Op deze plaats hadden ze immers een groot deel van hun vroege jeugdjaren gesleten en hadden ze ooit menig pintje soldaat gemaakt.

Op het podium werden vier fietsen geplaatst, elk in een andere kleur. Hierop werden de wedstrijden verreden. Aan de hand van een wijzerplaat achter de fietsen konden de toeschouwers de vorderingen van de renners volgen.

Twintig ploegen van drie renners hadden zich ingeschreven. Aan exotische ploegnamen geen gebrek: zo mochten we onder meer PB & MA, Trabzonsport, de Blue Bulls, de Spetters en de Sputters verwelkomen.
Elk van de renners zou in zijn wedstrijd snel even 500 meter fietsen en daarmee zou de kous af zijn. Al snel bleek echter dat het aanhouden van deze doorgedreven inspanning over meer dan een halve minuut geen sinecure is. Je moest dan ook van goeden huize zijn om gedurende de ganse race de pedalen soepel te blijven ronddraaien. Bovendien leerden velen uit eigen ervaring dat pinten pakken en koersen op rollen niet goed met elkaar te verzoenen zijn. Zo werd menige maaginhoud die avond op onorthodoxe wijze geledigd.
De voltallige ploeg van staalbouw Verelst, die het inzetten van het kerstverlof daags tevoren uitgebreid hadden gevierd, moest na een schitterende eerste ronde zelfs voortijdig afgevoerd worden. Ook in de zetels op de Vibro-zolder dienden enkele renners hun positieven te herwinnen.

En dan was er nog het verhaal van de gele fiets.
Aandachtige toeschouwers was het niet ontgaan dat renners op die bewuste gele fiets steeds minder goede benen schenen te hebben. Lag dat dan aan de renner in kwestie? Of was die fiets misschien wat minder goed afgesteld? Wie zal het zeggen?

Uiteindelijk werd er over de ganse avond slechts 1 (één) van de 45 wedstrijden gewonnen op deze gele fiets. Daar elke ploeg gedurende een volledige reeks op eenzelfde fiets reed was enig protest (van slechte verliezers?) dan ook niet vreemd aan onze eersteling. Als organisatoren beloofden we om naar de volgende editie toe een oplossing te zoeken voor dergelijke soort problemen.

De eerste Ventoux-op-Rollen werd gewonnen door de Maniakken, vóór Snelle Eddy en Macken’s. De beste tijd werd gereden door Mark Gorris van Snelle Eddy (30”44). Als top of the bill vond ook een reeks voor vrouwen plaats, gewonnen door de ploeg met de veelzeggende naam Zadelpijn.

Aansluitend aan de wedstrijden konden triomfators en geklopten zich nog uitleven op een “bicycle fuif” die pas eindigde in de vroege uurtjes.

- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 2de Ventoux-op-Rollen

Overzicht