Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
Overzicht
VENTOUX OP ROLLEN 2
op zaterdag 2 december 2000, in de parochiezaal van Hallaar
Verslag van 2e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op rollen II - 2 december 2000
door Pit

Het al bij al succesvolle verloop van de eerste editie van onze rollenkoers vroeg natuurlijk om een vervolg.
Daar bij de eerste Ventoux-op-Rollen duidelijk bleek dat het podium en het lokaal van de Vibro wat te klein uitvielen voor dit evenement, werd voor de tweede editie uitgeweken naar de parochiezaal van Hallaar.

Om elke polemiek rond de beste fiets tegen te gaan werd besloten om reglementair vast te leggen dat na elke koers de volgende renner van een ploeg één fiets zou opschuiven. Zo hadden na elke reeks de ploegen op vier verschillende fietsen gekoerst. Hierdoor konden de ploegen uiteraard niet langer uit drie, maar wel uit vier renners bestaan.

We beperkten ons deze keer tot zestien ploegen. Hierbij opnieuw enkele stijlrijke namen zoals de 3 Musketiers & Stylo, de Doremiekes en de VT Emmertjes. Met zestien ploegen konden we ook onze wedstrijdformule vereenvoudigen (bij de eerste editie waren hogere studies nodig om het wedstrijdschema te ontwarren).

De tweede Ventoux-op-Rollen werd gewonnen door de Krabbers, vóór Pompeï en Epo. Snelste tijd was voor Jos Derdin van de Krabbers (30”32, een nieuw VoR-record). Ook dit jaar werd een speciale vrouwenreeks georganiseerd, waarbij deze keer de Crawford Girls aan het langste eind trokken.

De aansluitende “bicycle fuif” werd gekenmerkt door een invasie van vrouwelijk schoon. Hierbij werd de dansvloer de ganse avond verboden terrein voor stijve harken.

- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 3de Ventoux-op-Rollen
Overzicht