Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
terug naar overzicht Ventoux-op-Rollen
VENTOUX OP ROLLEN 14
Scorebord      Scorebord Ventoux-op-Rollen 14

Verslag van 14e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 14e Ventoux-op-Rollen.
Ventoux op Rollen XIV - 1 december 2012De Ventoux op Rollen is “hot” anno 2012. Snel inschrijven was de boodschap voor wie er graag bij wilde zijn. Door de grote belangstelling van kandidaat-ploegen dienden we jammer genoeg enkele teams te ontgoochelen: bij 16 ingeschreven ploegen is de deelnemerslijst helaas volzet.

Ski-outlet.be, winnaars VoR14 Een andere vaststelling is dat het sportief niveau van onze organisatie jaar na jaar lijkt te stijgen. Zo werd onze startlijst dit jaar gesierd door een pleiade aan vedetten uit het wereldje van de fiets: afgetrainde fitnessers, verstokte wielertoeristen, ambitieuze jongeren, gelauwerde wegrenners en dies meer. Naarmate we de inschrijvingen zagen binnenlopen werd het ons al snel duidelijk dat het drummen zou worden voor een plaatsje in de finale.

Zo was de volledige top 6 van het vorige jaar opnieuw van de partij:
  • het team van Keukens van Lommel, winnaars van onze dertiende editie. Zij konden onder meer drievoudig snelste renner Bart Melis opstellen. Jammer genoeg voor hen kon ploegkapitein en sterkhouder Chris Heylen wegens familiale omstandigheden niet aanwezig zijn. We vonden in laatste instantie nog een vervanger voor Chris in eigen Nissorap-midden in de persoon van “meester Bert” Verhaegen.
  • Ski-outlet.be, de ploeg rond Dietrich Dils, die zich naar eigen zeggen nog hadden versterkt tegenover vorig jaar.
  • The Beasty Boys (vorig jaar nog Sponser Sport Food) met profrenner Evert Verbist. Wat zouden zij ervan terechtbrengen zonder snelle man Luc Hendrickx, die dit jaar met een eigen team deelnam?
  • De CD-Bikers, de sterke ploeg samengesteld door Chris Deckers, al jaren goed voor een finale- en zelfs podiumplaats. Naast ouwe getrouwen Arno Crabbé (derde snelste van vorig jaar) en Christophe Beddegenoodts had Chris ook de jonge streekrenners Michael Goolaerts (uit Hallaar) en Mike De Bie (jawel, familie van …) kunnen strikken.
  • De Spurtbommekes, ploeg van de Chiroleiding van Heist-Centrum. Zij werden al eens zesde en vijfde en hoopten nu de top vier binnen te duikelen.
  • Het S-Team, dat na een gesmaakte eerste deelname vorig jaar opnieuw van de partij was. Ploegkapitein Luc Kerkhofs had in elk geval opnieuw snelle man Mario Haelewaeters, de tweede tijdsnelste van vorig jaar, meegebracht.
Stevige concurrentie mocht zeker verwacht worden van 4bikes Indoor Cycling. Deze ploeg werd ingeschreven door de eerder vernoemde Luc Hendrickx (snelste renner VoR12). Naast hem startten ook Joeri Gouwkens en Anton Wouters, twee renners uit het winnende team van de tiende Ventoux op Rollen. En ook hun vierde renner zou een klepper zijn.
We waren ook benieuwd naar de prestatie van d’Amigo’s, voetbalvrienden uit Lint die ook met de koersfiets rijden en nu en dan eens een rollenkoers meepikken.
En wat zou het sterke Squadra Verama uit het Leuvense er van terechtbrengen? Zij hadden al in menige Cyclosportieve hun sporen verdiend. Ploegkapitein Randy eindigde zowel in Les Trois Ballons, de Marmotte en de Criqiuelion in de top 30.
Ook De Patsberen mochten, gelet op hun reputatie, klassementsambities koesteren. Deze ploeg bestond uit vier beloftevolle jonge renners die al heel wat prijzen hadden weggekaapt in diverse jeugdcompetities.

Daarnaast was het uitkijken naar de prestatie van enkele lokale ploegen.
Na jaren aandringen kregen we eindelijk de jongens van Halder United eens aan de start. Meer zelfs, ze schreven niet één maar zelfs meteen twee ploegen in.
Bij café De Oude Ketel zette cafébaas Jasper zich zelf achter het team. Hij slaagde erin twee stamgasten en zijn collega cafébaas te overhalen met hem mee te doen.
Bart Lemmens kreeg enkele andere ouders van de Duiveltjes van KFCM Hallaar (genoegzaam bekend als de Molenzonen) zover dat ze zich samen met trainer Patrick inschreven als U8 Molenzonen.
En uit Wiekevorst verwelkomden we De Bosklievers, een ploeg van vier fanfaristen die ook al eens met de mountainbike door het bos klieven. Dankzij hen konden we een laat forfait van de ploeg van de Heistse brandweer opvangen.

Koers rijden is zere rijden

Als extra pigment was er het team van de CD Bikers Ladies dat, zoals de naam het al verraadt, uit vier dames bestond, waaronder pisterenster Dana Lodewijks. Zij durfden het aan om zich op te rollen te meten met 60 mannen.

Om kennis te maken met de rollen reden alle ploegen een proloog, een aflossingstijdrit over twee ronden. Deze proloog werd gewonnen door 4bikes Indoor Cycling, met een kleine voorsprong op ski-outlet.be.

En dan begonnen we aan de eigenlijke wedstrijden. Alle ploegen haalden het onderste uit de kan en dit leverde steeds mooie sportieve strijd op. Dit werd gesmaakt door het alweer talrijk opgekomen publiek. In de eerste twee ronden werden al enkele zeer scherpe tijden neergezet. Zo klokte Ruben Boons van ski.outlet.be 17”12 in de eerste ronde. Anton Wouters van 4bikes Indoor Cycling evenaarde deze tijd in de tweede ronde. Een speciale vermelding gaat ook naar Dana Lodewijks van CD Bikers Ladies, die haar drie mannelijke tegenstrevers er netjes oplegde in haar race van de tweede ronde.

In ronde drie zou dan het eindklassement worden vastgelegd. In de vier finalepoules kwamen ploegen en renners van gelijk niveau tegen elkaar terecht.

In de eerste finalepoule werd gestreden voor plaatsen dertien tot zestien. Dertiende werden de U8 Molenzonen, veertiende de Oude Ketel en vijftiende Halder United 2. Doordat één van hun renners uitgevallen was na de eerste ronde, hadden zij de resterende wedstrijden met zijn drieën moeten afwerken. De dames van de CD Bikers Ladies fietsten met de Rode Lantaarn naar huis, maar zij mogen terecht fier zijn op het feit dan zij de vrouwelijke eer met verve verdedigden tegen een overmacht van mannelijke concurrentie.

In de poule voor plaatsen negen tot twaalf stond er geen maat op het team van Squadra Verama. Allen verbeterden zij hun besttijden uit de vorige rondes. Bram Markey deed zefs bijna een volle seconde beter. Als dat niet uitnodigt tot een volgende deelname … Na hen werden de Bosklievers tiende, d’Amigo’s elfde en Halder United 1twaalfde. In de laatste wedstrijd van deze poule kregen we een duel tussen twee aanstaande Nissorap-schoonzonen. Hierbij troefde Yorrick Saelen Marco Goyvaerts overtuigend af. Met een tijd van 17”55 bewijst Yorrick dat Nissorap-dochters wel degelijk oog hebben voor snelle benen bij hun partnerkeuze.

In de reeks voor de plaatsen vijf tot acht waren de Patsberen outstanding. Zij beschikten over een zeer homogeen team dat, mits een nog iets snellere spitsrenner, zeker kan meespelen voor de hoofdprijzen. Zesde in de einduitslag werden de Spurtbommekes, toch weer een prima prestatie van deze jonge gasten. Zevende eindigden Keukens Van Lommel met de nog steeds snelle Bart Melis (17”34) en achtste de Beasty Boys.

Snelste renner Ruben Boons in actie Zoals gebruikelijk werden de ritten van de grote finale begeleid door de welbekende Schumi-beat. Het werd een spannende nek-aan-nekrace tussen 4bikes Indoor Cycling en ski-outlet.be. De spanning in de zaal liep op. Vóór de start van de ultieme finalerit kwamen beide ploegen nog in aanmerking voor de overwinning. Dankzij een formidabele laatste rit van Ruben Boons, die het in een rechtstreeks duel haalde van Anton Wouters ging het goud naar ski.outlet.be en het zilver dus naar 4bikes Indoor Cycling. Derde werden de CD-Bikers en het S-Team eindigde op een verdienstelijke vierde plaats. Maar ook zij zullen, gezien hun onverhoopte finaleplaats, niet ontevreden terugkijken op hun gereden parcours.

In allerlaatste rit werd de snelste tijd van de avond gereden. Ruben Boons klokte 16”89 en is daarmee de vijde renner in de geschiedenis van de Ventoux op Rollen onder de 17 seconden. In de all time ranking komt hij op de vierde plaats. Tweede in het klassement van de snelste renner eindigde Anton Wouters (4bikes Indoor Cycling) met 17”12. Derde werd Bart Melis van Keukens Van Lommel met 17”34. In totaal doken liefst zestien renners onder de 18 seconden, tegenover dertien vorig jaar.

Alle uitslagen van onze veertiende Ventoux op Rollen vind je terug op het scorebord (volg de link boven- of onderaan deze pagina). Via het scorebord of via de fotoalbum kan je ook alle foto’s van deze avond bekijken (zie de link boven- of onderaan deze pagina).

Tot slot bedanken wij iedereen die er mee toe bijdroeg om van onze veertiende organisatie weer een succes te maken. Hopelijk tot volgend jaar!Scorebord      Scorebord Ventoux-op-Rollen 14
- Pit -


Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 15de Ventoux-op-Rollen


Bekijk ook het fotoalbum van de 14e Ventoux-op-Rollen.
Overzicht