Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
Overzicht
VENTOUX OP ROLLEN 5


Verslag van 5e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 5e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op Rollen V - 25 oktober 2003
door Pit

Ook dit jaar waren enkele nieuwe namen van de partij: de Shimanookes, ´t Papwiel en Gigabike. Deze laatste ploeg recruteerde zelfs renners uit meerdere Vlaamse provincies.
De viering van ons eerste lustrum werd gekenmerkt door twee in het oog springende vernieuwingen.

Om te vermijden dat de op papier sterkste ploegen al vanaf de eerste ronde met mekaar in de clinch zouden moeten, werd een proloog ingelast. Hierbij rijden de vier renners van elke ploeg een tijdrit-spurt over korte afstand (een halve ronde). Alle tijden worden opgeteld en een klassement wordt opgemaakt, op basis waarvan de reeksen voor de eerste ronde worden ingedeeld.
Voor de toeschouwers is zulke formule tevens ideaal om alle ploegen en deelnemers één voor één te leren kennen.

Tweede vernieuwing was de geautomatiseerde presentatie van de wedstrijduitslagen. Nadat deze de vorige jaren geschreven werden op slides, werden deze nu ingegeven via PC. Deze PC ging met de resultaten aan het werk: uitslagen werden berekend, poules voor de volgende ronde samengesteld en de tijden op de juiste volgorde gesorteerd. De gewenste gegevens werden naar een tweede PC doorgestuurd. Die zorgde voor projectie op een groot scherm. Zo kwamen al deze gegevens sneller ter beschikking, wat het wedstrijdverloop voor de toeschouwers makkelijker om volgen maakte.
En spannend waren de wedstrijden!

Lange tijd zag het ernaar uit dat de ploeg van bouwonderneming Heylen de eerste plaats zou wegkapen. Dat was echter buiten de Mottebollen gerekend: na een vierde en een tweede plaats de vorige jaren kon deze ploeg eindelijk de beker met de grote oren in de lucht steken.
De tweede plaats was voor bouwonderneming Heylen en de derde plaats voor Powerbikers A.
De snelste tijd was voor Filip Van Bael van WTC ´t Papwiel (19"25), een absoluut record tot op heden.

- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 6de Ventoux-op-Rollen

terug naar Overzicht Ventoux-op-Rollen