Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
terug naar overzicht Ventoux-op-Rollen
VENTOUX OP ROLLEN 7
Scorebord

Verslag van 7e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 7e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op Rollen VII - 22 oktober 2005
door Pit


Opnieuw zestien ploegen tekenden present in de parochiezaal van Hallaar voor een nieuwe editie -de zevende intussen al- van onze Ventoux op Rollen. Tot onze voldoening konden we de inschrijvingen reeds een week vooraf afsluiten en hoefde de eigen Veutterap-ploeg dit keer niet in actie te komen.
De favorieten waren uiteraard de vier finalisten van vorig jaar (Bouwonderneming Heylen had -misschien om de tegenstand te misleiden- zijn naam veranderd in Skinfit Team, maar de renners bleven grotendeels dezelfde).
Ook onder de nieuwe ploegen bevonden zich enkele kleppers, die konden uitpakken met sterke prestaties op de gewone koersfiets: de ploegen van het Knoet Cycling Team uit Aarschot, van WTC 't Centrum uit Berlaar-Heikant en van de Leffe Boys uit Heist-Goor. Wij vroegen ons af wat ze er op de rollen van zouden terechtbrengen. En we waren benieuwd of de Leffe-ploeg -waarvan we de Blonde en de Bruine al kenden- hun Tripel ging gebruiken.
Andere nieuwe namen in het deelnemersveld waren Game Mania en LDC Bugs: deze laatsten collega's van onze webmaster, fietsende computerfanaten dus.

Gelet op de spannende zesde editie hadden we het reglement dit keer ongewijzigd gelaten, zodat in de finaleronde opnieuw de sterkste renners van elke ploeg tegen elkaar zouden uitkomen. De parochiezaal was goed volgelopen voor een avond sportieve strijd.

In de proloog schoot de eerste ploeg van het Knoet Cycling Team (KCT1) meteen geweldig uit de startblokken. Hun gezamenlijke totaaltijd over een halve ronde lag een halve seconde onder die van de nummer twee. Zo claimden ze meteen de rol van groot favoriet.
De show werd echter vooral gestolen door hun collega's van KCT2 die toptriatlete Inge Van den Broeck gestrikt hadden voor een plaatsje in hun ploeg. Inge nam het, als eerste vrouw in de geschiedenis van de Ventoux op Rollen, op tegen 63 mannen en zij bracht het er niet slecht vanaf.
Proficiat Inge!

In de eerste ronde was de snelste tijd voor Stef Andries van KCT1 met 19"53.
De sterke ploegen van de proloog bevestigden, maar het viel meteen op dat de mot in de Mottebollen zat. Deze ploeg vocht de voorbije jaren steeds voor een podiumplaats en won zelfs editie 5 in 2003.

De tweede ronde leverde regelrecht sportief vuurwerk op.
De snelste tijd werd eerst verbeterd door Chris Heylen van het Skinfit Team (19"28) en daarna door Filip Van Bael van Papwiel 1 (19"14, meteen een verbetering van het all-time VoR-record van Chris Heylen met zes honderdsten).
Proficiat Filip!
Dan was er ook de door insiders aangestipte strijd tussen Leffe Boys en Jupileton: deze laatsten pakten echter meteen 5 punten in de eerste 3 ritten, waardoor de Leffe Boys waarschijnlijk met een kater achterbleven, en in de onderste regionen van het klassement terechtkwamen.
Ook nog in deze ronde de onvermijdelijke broederstrijd tussen de twee GigaBike ploegen. Vorig jaar nog in het voordeel van de Afdankertjes beslist, maar dit jaar sloegen de Heroes krachtdadig terug. Met hun winst in deze ronde hielden ze zelfs de ploeg van snelste renner Filip achter zich, om uiteindelijk in de finale op de derde plaats te eindigen.
Proficiat Gigabikers !

De finale beloofde een echte titanenstrijd te worden: het ging tussen KCT1, de Gigabike Heroes, Papwiel 1 en het Skinfit Team. Na de eerste drie ritten maakten al deze ploegen nog kans op de eindwinst. In de laatste rit kwamen de toprijders in actie, het zou een echt spektakelstuk worden.
Jammer genoeg werd onze organisatie hier getroffen door het noodlot, want de tijdsopname van de groene fiets (met daarop Filip Van Bael) bleek even te haperen. Het VoR-reglement stelt dat in geval van technisch defect geen herkansing mogelijk is, zodat we de opgemeten tijden handhaafden.
Gelukkig werd dit euvel sportief opgenomen door Filip en de overige Papwielers.
Dit alles doet echter niets af aan de verdiensten van de winnaars: het kwartet van het Skinfit Team kaapte, na jarenlang ereplaatsen te hebben behaald, eindelijk de hoogste trofee weg.
Chris Heylen (met een schitterende 19"24 in de finale), Kris Horemans, Peter Janssens en Guido Horemans versloegen Knoet Cycling Team 1 en de Gigabike Heroes. Vierde werden de onfortuinlijke Papwielers.
Proficiat Skinfit Team!

Dat het een sportief hoogstaande editie was, mag nog blijken uit het feit dat niet minder dan zes renners onder de 20-secondengrens doken. De vorige twee jaren waren er dat slechts vier (in 2002 zelfs geen enkele).
Verder onthouden we nog dat niemand echt de juiste verklaring kent voor de afkorting JOLBO waarmee de trouwe deelnemers van de oudleiding van Houtvenne rijden. (uit goede bron: "Jong Oud Leidings BOnd")
En dat de LDC Bugs toch ook nog konden triomferen door het feit dat bij hun collega-scoreborder een bug in de lijst van de snelste renners was geslopen. Maar daar hadden zijzelf evenwel geen hinder van.

Na de prijsuitreiking konden de deelnemers nog even nakaarten over het verloop van de wedstrijd, terwijl de in de loop van de avond genomen foto's al op het grote scherm werden geprojecteerd. Zo konden ploegen en renners zich nog eens bewonderen tijdens de actie.
Proficiat alle ploegen voor een schitterende avond!

- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 8e Ventoux-op-Rollen
Overzicht