Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
terug naar overzicht Ventoux-op-Rollen
VENTOUX OP ROLLEN 8
Scorebord

Verslag van 8e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 8e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op Rollen VIII - 2 december 2006
door Pit


Tegenslag nog voor de achtste Ventoux op Rollen van start ging. We hadden dezelfde fietsen en dezelfde zaal als vorig jaar vastgelegd voor een organisatie op 25 november. Nadat de eerste inschrijvingen voor dit evenement al binnen waren, kregen we slecht nieuws van de verhuurder van de fietsen: het technisch mankement, dat zich tijdens de finalerit van de zevende editie had voorgedaan, kon niet meer worden hersteld. Geen fietsen dus. We gingen direct op zoek naar een vergelijkbaar rollensysteem en kwamen zo terecht bij Ronny Van de Vijver uit het Oostvlaamse Bazel. Zijn fietsen waren echter niet meer vrij op 25 november, wel op 2 december. Maar op die datum was de parochiezaal van Hallaar dan weer niet vrij. Na crisisberaad besloten we de organisatie een week te verschuiven naar 2 december en een andere zaal vast te leggen: zaal Fort in Itegem.

Vanaf het moment dat we definitief beslist hadden opnieuw te organiseren, liepen de inschrijvingen als een trein. Meer dan een maand vooraf prijkte het bordje uitverkocht op onze website. De ploegen die nadien nog bij ons aanklopten moesten we jammer genoeg teleurstellen. Van de zestien ploegen die zich hadden ingeschreven waren de helft oude getrouwen en de helft nieuwkomers. De Mottebollen hadden zelfs al voor de zesde opeenvolgende keer hun koersplunje uit de motteballen gehaald.

Het beloofde spannend te worden want het werd duidelijk dat onder meer de mensen van de Knoet met ambitie naar Itegem afzakten. Maar het Skinfit Team, de winnaar van vorig jaar, zou zich niet zomaar laten doen en had de equipe versterkt.

En dan was het ook uitkijken naar de nieuwe ploegen:
  • 't Kruiske, beruchte tempobeulen uit de regio
  • Larum Fietst, een ploeg uit Geel die genoemd is naar de gelijknamige fietshappening van KWB Larum in mei en die al hoge ogen gegooid had in een ploegentijdrit op de weg
  • Taxi Verschueren en Als me glas ma vol is, twee ploegen uit de omgeving van Betekom-Begijnendijk die elk vooral vóór de andere wilden eindigen
  • onderlinge rivaliteit was ook mogelijk bij de twee Lisis-ploegen (Alpha en Beta), die hun oorsprong vinden in de vroegere LDC-bugs
  • ook de twee Fietsshop-ploegen (de Bikers en de Racers) zouden onderling eens uitmaken wie nu eigenlijk de snelste is. Deze twee ploegen komen voort uit het vroegere Jolbo. Zij maken reclame maken voor de internet-fietshandel fietsshop.be, vandaar hun naam.
  • verder waren er niet minder dan drie ploegen (eerst schreven zij in met twee ploegen maar zij vingen een erg laattijdig forfait van een van onze ploegen op door ook nog een derde ploeg in te schrijven! Bedankt Fikskes!) van de sympathieke Fikskes, de pas opgerichte wielerploeg van coiffeur Philippe uit Itegem. Deze Fikskes willen de klok enkele decennia terugdraaien, naar de glorieperiode van het Belgische wielrennen. Zij rijden dan ook rond op antieke ‘stalen rossen’ met versnellingshendel nog aan de schuine baar en pedalen met voetriempjes. Deze Fikskes zijn goed herkenbaar aan hun retro-truitjes in Molteni-stijl.
de webcam was op de tijden gericht en projecteerde deze rechtstreeks op het scorebord En het werd opnieuw een felle sportieve strijd. Belangrijkste verschilpunten met het vorige systeem waren dat er nu iets minder lang gefietst werd (gemiddeld 18 à 20 seconden over 400 meter) en dat de tijden slechts tot op 1/10 seconde werden weergegeven. Een vergelijking met de VoR all-time-ranking was dus niet meer mogelijk. Het reglement was echter niet veranderd. Wel nieuw was de webcam die op de tijdsapparatuur van de fietsen was gericht, waardoor we de gereden tijden rechtstreeks op groot scherm konden laten zien.

Tijdens de proloog nam Als me glas ma vol is al snel de leiding. Zij lieten hun glazen al bijvullen om te klinken op het succes, tot hun tijd verbeterd werd door Fikskes 1. Fikskes 1 bleef lang op één, maar de voorlaatste ploeg, Knoet Cycling Team 1 (KCT 1) deed alle monden openvallen met een superbe prestatie. En wat dan gezegd van de titelverdedigers: Skinfit Team stroopte nog acht tienden van de toptijd van de Knoeters af.

Na de poulewedstrijden was duidelijk dat ’t Kruiske een kruis kon maken over eventuele podiumambities. Knoet 2 (KCT 2) werd in een rechtstreeks duel onder de knoet gehouden door hun kameraden van Knoet 1. En de Bikers van de Fietsshop raceten sneller dan hun Racers.

In de finaleronde kwam iedere renner dan uit tegen anderen van ongeveer hetzelfde kaliber, zodat het stuk voor stuk spannende wedstrijden werden. Voor de plaatsen dertien tot zestien was er zelfs een dubbele broederstrijd tussen de twee Lisis-ploegen en tussen Fikskes 2 en Fikskes 3. Lisis Alpha nam de maat van Lisis Beta en de Bezems van Fikske 3 kuisten de jongens van Fikskes 2 op.

In de wedstrijden voor plaats negen tot twaalf maakten de renners van Taxi Verschueren hun ultieme droom waar door te eindigen vóór Als me glas ma vol is (de glazen dan toch te vaak laten bijvullen in de loop van de avond ?).

In de groep van plaats vijf tot en met acht bewezen de renners van Knoet 2 ook dit jaar dat je met een dame in de ploeg vooraan kan eindigen bij de Ventoux op Rollen,want zij wonnen deze poule en werden vijfde (er waren dit jaar trouwens twee vrouwelijke deelneemsters, want ook Lisis Alpha gooide een dame in de strijd). De Fietsshop Bikers finishten zesde. En ook het vat van het Jupileton was nog niet af. Zij behaalden met een zevende plaats hun beste Vor-resultaat ooit. Bij de Mottebollen zat de klad er een beetje in, maar toch kwamen ze nog op een mooie achtste plaats uit.

Voor de plaatsen één tot vier (de échte finale) reden volgende ploegen: Fikskes 1, KCT 1, Larum Fietst en het Skinfit Team. Tijdens de opwarmingen voor de finaleritten werden de renners op de beats van ‘Schumacher’ begeleid door Formule 1-geluiden, kwestie van in de juiste sfeer aan de koers te beginnen. De eerste reeks werd gewonnen door de mannen van de Knoet, de volgende door Skinfit. Ook in de derde reeks trokken de Skinfitters, na een spannende strijd, aan het langste eind. De laatste koers werd gewonnen door Chris Heylen van Skinfit, die met deze prestatie de overwinning van zijn team extra allure gaf. KCT 1 eindigde eervol tweede. De Fikskes 1 ontpopten zich tot revelatie als sterkste nieuwkomers en behaalden brons. Vic(ske) Van Schil heeft alle reden om trots te zijn op zijn poulains. En Larum Fietst fietste snel, want zij kwamen ei zo na op het podium. Van een geslaagd debuut gesproken!

Individueel kaapte Chris Heylen ook nog de beker van de snelste tijd weg. Met 16,5 seconden bleef hij nauwelijks een halve seconde boven de snelste tijd die ooit op de rollen van Van de Vijver werd gereden.

Alle uitslagen van deze avond vind je trouwens als je hierboven op de link "scorebord" klikt.

Om te eindigen een proficiat aan alle renners en bedankt voor de talrijke opkomst van de supporters!


Hopelijk tot op een eventuele negende editie!


- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 9de Ventoux-op-Rollen
Overzicht