Jempi,Leffe,Ventoux op Rollen,Kiek
terug naar overzicht Ventoux-op-Rollen
VENTOUX OP ROLLEN 9
Scorebord

Verslag van 9e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 9e Ventoux-op-Rollen.
Ventoux op Rollen IX - 1 december 2007
door Pit


Na een aantal zeer succesvolle edities heeft de Ventoux op Rollen al een zekere reputatie opgebouwd. Een gevolg hiervan is dat het voor ons organisatoren niet zo moeilijk meer is om voldoende ploegen bereid te vinden om deel te nemen. Even overwogen we zelfs om voor onze negende editie het aantal deelnemende ploegen op te trekken tot twintig, maar uiteindelijk besloten we om opnieuw te werken volgens onze geijkte formule met zestien ploegen. Misschien, heel misschien, komt er een uitbreiding van het ploegenaantal bij onze tiende (jubileum)editie.

Van deze zestien ploegen waren er tien die ook al deelnamen aan de vorige editie. Drie van de van de vier finalisten van vorig jaar waren erbij: uiteraard de titelverdedigers Skinfit Team met snelle man Chris Heylen; daarnaast de Fikskes-ploeg Gefikst! die hun ploeg van vorig jaar grondig hadden herschikt en aangevuld met enkele geheime wapens; en tenslotte de eervolle vierde van vorig jaar, namelijk Larum Fietst. Zij hadden zich voorbereid middels een meerdaagse fietsbedevaart naar Santiago de Compostela.

Van de zes zogenaamd nieuwe ploegen waren er drie echte debutanten:
  • Het A-Team, een ploeg uit de Bouwelse atletiekwereld, maar daarom niet minder snel op de fiets. In het verleden wonnen zij al eens een rollenkoers in Zevendonk.
  • De TAZ-bikers, genoemd naar het tekenfilmfiguurtje Taz Devil (Tasmaanse Duivel) en gelinkt aan de koekskesfabriek van Herentals.
  • CD-Bikers, de ploeg die werd afgevaardigd door Chris Deckers van CD-Bikes, de fietswinkel op het Werft. Zij reden een thuiswedstrijd te Heist-Station.
Drie andere ploegen waren terug van weggeweest:
  • Dodehonden.com, een sympathieke vriendenploeg uit Heist, de verklaring van de ploegnaam blijft nog altijd een raadsel. MTB De Schotters, mountainbikers uit Heist-Zonderschot, in een (heel) ver verleden ooit nog winnaars van de Ventoux op Rollen.
  • Gigabike, internet- en fietsfanaten hetgeen resulteerde in het internetspel Gigabike (zoals Megabike van het Nieuwsblad, maar dan wat grootser).
A-teamer in actie op VOR9Kortom, we hadden een mooi deelnemersveld om onze negende organisatie kleur te geven.

Plaats van het gebeuren was de parochiezaal van Heist-Station, een zaal waarin we over meer ruimte en mogelijkheden beschikten dan in de zalen waarin we voorheen organiseerden.

Bij de proloog slaagden de Fikskes-ploegen, nog steeds in hun retro Molteni-truitjes, erin om het klassement "in te pakken": zij bezetten zowel de eerste plaats (met Gefikst!) als de rode lantaarn (met Ne grote Fik mee Stoofvleessaus). Gefikst! slaagde er zelfs in om de titelverdedigers achter zich te laten in deze "opwarmings- en kennismakingsronde". Dit was voor een groot deel te danken aan de ingezette geheime wapens: naast de snelle Steven Van Der Aerschot (derde tijd van vorig jaar), stelden zij onder meer Frederique Robert (meervoudig Belgisch kampioen op piste en weg in de jeugdcategoriëen) en Raf Van Hoof (voormalig provinciaal kampioen bij de jeugd) op.

In de eerste ronde kwamen dan door deze speling van het lot de twee Fikskes-ploegen tegen elkaar uit in een regelrechte broederstrijd, waarbij het podium soms bruin zag van de Fikken.
Wat verder opviel in de eerste en tweede ronde was dat enkele van de betere renners duidelijk nog niet alles gaven: zo zagen wij een aantal renners die zich lieten uitbollen zodra zij zeker waren van de eerste plaats in hun rit.

In de finaleronde, waarin de eindstand werd vastgelegd, kwamen ploegen en renners uit tegen concurrenten van een vergelijkbaar niveau. In de reeks voor de plaatsen dertien tot zestien gaf Ne grote Fik mee Stoofvleessaus de rode lantaarn niet meer af. De Mottebollen, die voor de zevende keer op rij deelnamen, slaagden er deze keer maar net in om de laatste plaats te ontlopen. Het eindschot van De Schotters reikte iets verder, zij eindigden een plaatsje hoger. En de CD-Bikers kwamen net op tijd op dreef om de overwinning in de laatste poule mee te pakken.

In de wedstrijden voor plaats negen tot twaalf bewees Dodehonden.com toch nog "alive and kicking" te zijn. Zij klopten de Fietsshop Racers, genoemd naar de internet-fietshandel "fietsshop.be" en de TAZ-Bikers. Deze laatsten weerden zich als Tasmaanse duivels en maakten een verdienstelijk debuut op de rollen. Larum Fietst zal het volgend jaar bij de voorbereiding over een andere boeg moeten gooien, willen ze hun prestatie van 2006 evenaren.

In de volgende groep (van plaats vijf tot en met acht) moest het Jupileton de rest van het peloton laten gaan. Zij namen de trofee voor de achtste plaats mee naar het Kempense Beerse. Taxi Verschueren uit Begijnendijk en Gigabike, beiden met een snelle man in de ploeg, eindigden respectievelijk zevende en zesde. De vijfde plaats ging naar de ploeg van ‘t Kruiske, met een zeer homogeen team. Vorig jaar werden zij nog tiende, dus dat opent perspectieven voor 2008.

In de finale der finales streden vier topteams tegen elkaar: Fietsshop Bikers, A-Team, Gefikst! en het Skinfit Team. Vooral deze twee laatste teams waren op imponerende wijze door de voorgaande rondes gewalst. Voor de finaleritten konden de renners net als vorig jaar opwarmen op de beats van ‘Schumacher’. Al na drie reeksen was de strijd voor de eindzege beslecht, want stuk voor stuk werden deze gewonnen door de renner van het Skinfit Team, weliswaar slechts met miniem verschil tegenover Gefikst! In de laatste reeks stonden dan de snelste jongens tegenover elkaar. Frederique Robert (aangemoedigd als "Fredje Raket") van Gefikst! klopte hierbij Bart Melis van Skinfit. Met de klap verbeterde hij ook de snelste tijd van de avond (tot dan 16.7" van Bart Melis) én het VoR-record (16.5" van Chris Heylen). Frederique Robert klokte 16.4", Bart Melis zelf strandde op 16.6".

In de einduitslag was het goud voor het Skinfit team, zilver voor Gefikst! en brons voor het A-Team. Met andere woorden een zeer eervolle podiumplaats voor deze VoR-debutanten. De Fietsshop Bikers werden temidden van al dit geweld mooi vierde. Zo beslechtten zij opnieuw het duel met de Fietsshop Racers in hun voordeel.

Alle uitslagen van deze sportief hoogstaande avond vind je onder de link "scorebord" links bovenaan deze pagina, de foto's vind je terug in ons fotoalbum via de link rechtsboven het verslag.

Hopelijk zien we julie volgend jaar terug op de (hoogstwaarschijnlijke) 10de editie van de Ventoux op Rollen!


- Pit -

Pit
Lees je graag verder, lees dan ook
het verslag van de 10de Ventoux-op-RollenOm een idee te hebben hoe het er aan toeging vind je hieronder een filmpje van de finalerit. Bedankt Gunther Daman!


Overzicht