Buitenlandse avonturen van WTC Nissorap.

3-11 september 2016: Saint Jean-de-Maurienne (Franse Alpen)


Bekijk ook het fotoboek van onze Alpen-reis
Alpen 2016

door Raf
Raf

 

Capitale mondiale des cyclo grimpeurs Proloog

Onze club-openingsrit kwam er weer aan en dat betekent elk jaar weer de keuze van de bestemming voor onze volgende septemberreis. Aangezien ik verleden jaar toch wel teleurgesteld was over de reis, was ik dit jaar vast van plan om een uitdagende bestemming voor te stellen.

Mijn keuze viel op Saint-Jean-de-Maurienne, dit stadje ligt aan de voet van talrijke legendarische alpencols zoals Glandon, Madeleine, Croix-de-Fer, ... en het roept zichzelf uit tot "La capitale mondiale des cyclo grimpeurs". Ik stelde een dossiertje op met een hoop promo voor mijn bestemming en diende dit netjes op tijd in bij ons bestuur.

De dag van de openingsrit bleek de keuze voor mijn voorstel slechts een formaliteit want het was het enige voorstel.

Dus maar meteen van start met de voorbereidingen. Een 10-tal Nissorappers zou de uitdaging aangaan. Dus eerst en vooral snel een hotel vastleggen. Onze keuze viel op Hotel de l'Europe.. We hadden trouwens niet te lang moeten wachten met boeken want voor september zitten de hotels in Saint-Jean snel vol!
Dan nog de nodige info over de beklimmingen in de buurt opzoeken en een ambitieus programma uitstippelen.
En vanaf dan was het aftellen tot september en naarstig aan de conditie werken.

Uiteindelijk was het dan zover en vertrokken we op zaterdag 3 september met een eerste lichting van 4 man van Hallaar naar Saint-Jean. De Johnny bracht ons vlot en veilig ter plekke en na een korte naamsverwarring (onze reservering in het hotel bleek op mijn voornaam geregistreerd te staan in plaats van op mijn familienaam) konden we ons installeren en onze fietsen in de fietsenstalling opbergen.

Dan werd het hoog tijd om onze dorst te gaan lessen en ook op dit vlak viel Saint-Jean reuze mee. Keuze genoeg, alhoewel we ons toch vooral zouden beperken tot het terras van de Carteman. De lokale bartender Anthony zou ons snel genoeg kennen de volgende dagen en de pinten annex nootjes werden vlotjes aangebracht dikwijls zelfs zonder te bestellen!

Na het diner in het hotel nog een slaapmutsje en dan maar op tijd in bed want de lange autorit zat nog in de kleren en we wilden de dag erna toch al een eerste fietstocht gaan maken.


- Raf -

Lees je graag verder, lees dan ook het verslag van de 1ste fietsdag