Buitenlandse avonturen van WTC Nissorap.

6-12 september 2010: Barcelonnette (Franse Alpen)


Bekijk ook het fotoboek van onze Alpen-reis
Alpen 2010 (het A-verhaal)

door Raf
Raf

Intro.

Derde keer goede keer, dat hoopte ik toch de dag van de stemming van onze elfde buitenlandse reis. De vorige twee edities had mijn voorstel om te gaan fietsen rond Barcelonnette aan de voet van de hoogst berijdbare col in Europa, de Col de la Bonette, het moeten afleggen tegen respectievelijk de Vogezen en de Jura. Maar wie mij kent, weet dat ik niet zo snel opgeef en opnieuw diende ik de in mijn ogen onweerstaanbare reisbestemming in. Groot was mijn verbazing en vreugde toen bleek dat ditmaal mijn voorstel bijna bij eenparigheid van stemmen aangenomen werd!

Van dan af kon de voorbereiding starten. Cols opzoeken, ritten plannen en verblijf vastleggen.
Wat de twee eerste zaken betrof, stelde ik een heel ambitieus programma samen. Verspreid over vijf ritten, plande ik de beklimming van 15 cols met in totaal meer dan 16000hm te klimmen en een 650km af te leggen. Het weer en de benen zorgden ervoor dat we dit programma moesten inkorten, maar als je verder leest zal je toch zien dat hetgeen we dan wel fietsten toch nog vrij indrukwekkend was.

Wat het verblijf betrof, gooide ik het over een andere boeg dan de voorgaande edities. Normaal gesproken gaan we op hotel met half pension, maar ditmaal koos ik ervoor om enkele chalets af te huren op de als fietsvriendelijk aangeschreven camping "Domaine Loisirs de l'Ubaye" en hier ook half pension te nemen. Van deze keuze zouden we achteraf absoluut geen spijt hebben.

Uiteindelijk beslisten 12 Nissorappers om mee op reis te gaan. Maandagmorgen vertrok de eerste lichting van 5 man, dinsdagavond vertrok de tweede helft.

Op de volgende pagina's vind je het verslag van de A-ritten met ook een verwijzing naar wat onze B's presteerden en kan je lezen waarom de afwezigen ongelijk hadden.

Veel leesplezier!


 • Dag 1:
  Maandag 6 september: We reden met een bus...
 • Dag 2:
  Dinsdag 7 september: Naar het zuiden voor een klus...
 • Dag 3:
  Woensdag 8 september: We zaten zo gezellig op ons fietsje...
 • Dag 4:
  Donderdag 9 september: We reden op een col of tien...
 • Dag 5:
  Vrijdag 10 september: Er was zoveel te zien...
 • Dag 6:
  Zaterdag 11 september: Leve de ca-hamping...
 • Dag 7:
  Zondag 12 september: Epiloog
Nissorappers op de oprit van de camping


- Raf -